Tuesday, June 14, 2016

marital migration included


Черги за вiзами. Черги на кордонах. Українцi виїжджають. На заробiтки. Робити бiзнес. На навчання. А багато хто – i назавжди. Виїжджають робiтники, студенти, бiзнесмени, науковцi. Їдуть жiнки, аби вийти замiж за iноземця (att: +Asya Pereltsvaig).

Скажiмо, лише дозволiв на роботу сусiдня з Україною Польща минулого року видала понад 800 тисяч, ще 300 тисяч – Iталiя. 60 тисяч наших студентiв торiк поїхали навчатись у польськi вишi, 25 тисяч – у нiмецькi. А тепер додайте сюди статистику з iнших країн – i перед вашими очима постане вражаюча реальнiсть: українцi масово виїжджають iз країни, втративши вiру в змiни на краще.

...щорічно приблизно 900 тисяч наших громадян подають заявки на отримання грін-карти США. 5 тисячам особам щороку щастить виграти цю лотерею, більшість із них їдуть жити та працювати в США.

За прогнозами Інституту демографії та соціальних досліджень, у наступні 45 років населення нашої країни скоротиться щонайменше на десять мільйонів. За оптимістичним сценарієм, молоді залишиться приблизно 4 млн осіб, за песимістичним – лише 2,8 млн.

ещё о брачной миграции

2 comments:

Vasyl said...

Число едущих в Польшу, конечно, росло экспоненциально, но про 60 тысяч я несколько не уверен. У них в том же 2014м всего иностранных студентов было намного меньше чем 60 тысяч.

ba.ldei.aga said...

любопытно сравнивать статистику с 2х сторон, смотрел выезд в США из РФ — одно, а на приёме совсем другое, где-то на порядок больше
польская статистика наверно публикуется
у них есть какая-то карта поляка