Thursday, November 12, 2015

Rus online museums

Временами и по-украински всё понятно бываит :)

Музеями та замками Львівщини відтепер можна подорожувати онлайн

11 листопада, 2015 - 16:44

На Львівщині реалізують культурний проект «Віртуальні тури музеями області. Відвідай. Це цікаво». У рамках цього проекту створено інтерактивну карту, на якій можна переглянути цікаві місця в області, вирушити у віртуальну подорож чи спланувати цікавий, пізнавальний культурно-туристичний маршрут. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.
До зазначеного проекту уже включено Олеський і Золочівський замки, Музей визвольної боротьби України, Історико-краєзнавчий музей у Винниках, Палац Потоцьких у Червонограді, Палац Бандінелі у Львові, музей-садибу Маркіяна Шашкевича у с. Підлисся Золочівського району та музей Івана Виговського у с. Руда Жидачівського району, церкву Св. Параскеви у Буську (XVIII ст.) та церкву Юри у Дрогобичі (XV ст.).
Віртуальний тур має унікальний дизайн і містить низку сферичних панорам з можливістю переходів з одного виставкового залу в інший, з поверху на поверх, входу та виходу з об’єкта, огляду загальної панорами місця.
«Завдяки цьому продукту глядач буквально переміщається в задане панорамою місце. Віртуальні тури – ідеальне рішення для візуалізації», – зазначила заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Мирослава Туркало.
Цю карту постійно наповнюватимуть новими об’єктами культури, історії, архітектури Львівщини.


No comments: