Friday, June 12, 2015

medaglia v medaglione

кому война, кому мать родна — понял всё даже без гугля :( или это plain language.ua

Обмін традиційними сувенірними подарунками між Папою Франциском і президентом Росії Владіміром Путіним викликав хвилю обурення в українському сегменті інтернету 


Медальйон Ангела миру — традиційний подарунок Святішого Отця главам держав — багато хто назвав медаллю. Новину про це поширили українські інтернет-сайти і не тільки.
Варто зазначити, що медальйон — це сувенір, подарунок на згадку. А медаль — це нагорода. Папа подарував Путіну не медаль (італійською — medaglia), а медальйон (medaglione).
Такий самий медальйон у свій час Папа дарував президенту Палестини Махмуду Аббасу, закликаючи його до миру.
Медальйон Ангел миру має також символічне значення для України сьогодні. Разом з тим Понтифік закликав Путіна не зволікати й докласти «щирих та максимальних зусиль для осягнення миру в Україні».
Нагадаємо, вчора відбулася зустріч Папи Франциска і Владіміра Путіна. Зустріч лідерів двох держав тривала близько 50 хвилин. Сторони погодились: кроки для «відновлення клімату діалогу та встановлення тривалого миру в Україні» вкрай необхідні. В основі цього процесу має бути закінчення збройного протистояння між українською армією та проросійськими сепаратистами, йдеться в офіційній заяві Ватикану.
Зустріч з президентом Путіним доводить, що Папа Франциск продовжує застосовувати свої дипломатичні впливи для зміни політичних курсів та зміцнення відносин між державами, як це сталося у випадку відновлення дипломатичних контактів між Кубою та США після більш ніж 50-річної перерви.


Джерело: CREDO
за/за крытыми дверьми

No comments: